over ons | tarieven | reserveren | huurvoorwaarden
Legitimatie
Voor het huren en rijden met onze koelaanhangwagen(s) is een geldig rijbewijs BE vereist. Zonder een geldig legitimatiebewijs zal de aanhanger niet worden vrijgegeven.

Borgsom
Bij verhuur van onze koelaanhangwagen vragen wij een borg van 150,- euro per koelaanhangwagen, welke vooraf dient te worden voldaan. De borg zal achteraf, wanneer de koelaanhangwagen schoon en zonder defect aan ons wordt geretourneerd, worden terugbetaald of verrekend met de huurperiode. Schade van welke aard dan ook, ontstaan tijdens de huurperiode, zal op de huurder worden verhaald. Eventuele gebreken worden binnen 24 uur aan huurder gemeld, welke hiervoor aansprakelijk wordt gehouden.

Boetes
De ervaring leert ons dat er landelijk streng wordt gecontroleerd op wagens met aanhanger. Buiten de bebouwde kom is de wettelijk toegestane maximum snelheid 80 km per uur. Eventuele verkeersovertredingen, ontstaan tijdens de huurperiode, worden doorbelast aan de huurder.

Aan- en afkoppelen én vergrendelen van de koelaanhangwagen
U bent zelf verantwoordelijk voor het aan- en afkoppelen én vergrendelen van de koelaanhangwagen. Het spreekt voor zich dat in het kader van de veiligheid de "veiligheidsremkabel" van de koelaanhangwagen te allen tijde aan het trekkende voertuig bevestigd dient te worden evenals de verlichtingskabel.

Accessoires
U krijgt een aansluitkabel van 10 meter (met 220 Volts aansluitspanning) en een koppelingslot bijgeleverd.

Verzekering
De koelaanhangwagen is (casco) verzekerd tegen schade, verlies, brand, braak en diefstal voor het binnenland. De lading is niet verzekerd. Het eigen risico voor de huurder bedraagt 1.250,- euro. In geval van opzet of schuld bij schade, verlies, brand, braak of diefstal, ten tijde van de huurperiode, blijft de huurder onverminderd aansprakelijk. Alle hiermee samenhangende kosten komen voor rekening van de huurder. Voor gebruik van onze koelaanhangwagen in het buitenland heeft u een geldige internationale reis - en kredietbrief + aanhangwagensupplement nodig, welke voor vertrek aan verhuurder dient te worden getoond.

Tips voor gebruik
  • houd u aan de snelheid binnen en buiten de bebouwde kom. Buiten de bebouwde kom is de
  • maximum snelheid 80 km per uur.
  • Het is van groot belang uw lading zoveel mogelijk te verdelen over de laadvloer en vast te zetten. Het komt de verkeersveiligheid ten goede en bij een onverwachtse actie is uw lading beter beschermd. Wij adviseren u zware voorwerpen zoveel mogelijk onderin de koelaanhangwagen te laden.
  • Het maximum laadvermogen per koelaanhangwagen is 1.500 kg.